Polarlogo2.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

NT i Sandnessjøen

16. mars 2009, 21:55 av Ingar Gabrielsen
Polar_damer.jpg

Polar Team's glade damer sammen med Tove Mette fra Fauske

Hentet fra Helgeland Arbeiderblad:

http://www.helgeland-arbeiderblad.no/sport/article4196955.ece />
Treffer det meste med rosa kule
Mathias Reinertsen (15) fra Sandnessjøen er en kommende stjerne i bowlinghallen. Han treffer det meste, med den første og beste, rosa kula.

LYKKEKULE: – Ingen slår Elvis, smiler Ingar Gabrielsen fra Bodø.

TREFFSIKKER: Ingar Gabrielsen fra Bodø har vært nordnorsk mester 6-7 ganger. I helga fikk han flest innledende poeng i Sandnessjøen, og endte som femtemann etter finalespillet.

MÅ STEMME: Geir Ove Strand fra Mosjøen trekker treningstøyet over hodet, og er klar til å polere kula fri for oljesvette.

JAKTER PÅ KJEGLER: Bodø-damene var i storslag lørdag. Fra venstre Rosaly Gabrielsen, Rigmor Holdal, Tove-Mette Johannessen, Tone Sæterhaug, Andrea E. Hanssen og Karoline Sæterhaug Helgesen.

BESTEMANN: Thor Kenneth Brandth fra Sandnessjøen spilte aller best i helga. Han brukte imidlertid mest tid på å holde orden på resultater fra 38 spillere, som alle var fornøyd med arrangementet.


– Dritartig, sier Mathias Reinertsen.

15-åringen var en av 38 bowlere som fylte bowlinghallen i Sandnessjøen under den nest siste delturneringen av Nordland Tournament i helga. Med et snitt på 207,33 poeng uten handikap er Mathias en bowler som stadig flere lar seg imponere av. I bowling er det mulig å score 300 poeng på én serie.

– Min personlige rekord er 268, men nå for tida ligger jeg rundt 200. Kanskje jeg kan bli beste junior, sier Mathias.

Ønsket av Mosjøen
Han kaster med en rosa og tilfeldig 14-kule fra bowlinghallens stativ.

– Jeg har egen kule, men jeg klarer ikke å gjøre skikkelig skru med den, sier Mathias. Han stikker kun to fingrer inn i kula.

– Jeg bruker ikke tommelen, sier Mathias. Flere drevne bowlere bekrefter at unggutten treffer det mest utrolige med kastene sine. Thor Kenneth Brandth, som ble helgas aller beste spiller, er stolt av nevøen sin.

– Jeg er kanskje inhabil, men Mathias er et kjempetalent. Jeg er spent på fortsettelsen når han begynner med proff kule. Mosjøen har antydet at de ønsker ham på laget allerede fra høsten. Det er et bra signal, sier Brandth.

– Ikke bare flaks
Selv hadde han ikke regnet med å stikke av med seieren på hjemmebane. Thor Kenneth Brandth samlet 1.273 poeng på seks serier, og lå riktigtok ett poeng bak Ingar Gabrielsen fra Bodø (1.274 poeng) etter innledende spill. I finalerundene spilte Brandth seg likevel til bestemann.

– Jeg har trent veldig lite, og motstanden har blitt tøffere. Jeg var avslappet til helgas turnering. Kanskje det berget seieren, sier Brandth.

– Viser dette at bowling er bare flaks?

– Ikke bare! Man må ha litt gli også, flirer Thor Kenneth Brandth.

"Spare" med Elvis
Ingar Gabrielsen har en fjerdeplass fra NM, og han har ofte blitt nordnorsk mester.

– 6-7 ganger. Husker ikke helt, sier den sindige karen, ikke helt fornøyd med egen innsats lørdag ettermiddag.

– Jeg plages litt, og må skjerpe meg. Jeg hadde bare 187 i snitt, og må ligge mellom 200 og 220 for å være fornøyd, sier Gabrielsen. Han endte på 212,33 i snitt. Gabrielsen bowler tre helger i måneden. Kona Rosaly er med, og ble mester blant kvinnene i helga.

– Hva er så gjevt med bowling?

– Alt skal stemme. Man må være tålmodig og trene mye teknikk, sier Gabrielsen. Han hiver gjerne kast nummer to med en legendes ansikt.

– Hvorfor Elvis på kula?

– Ingen slår Elvis, smiler Ingar Gabrielsen.

Kvinnene kommer
Geir Ove Strand fra Mosjøen er et minst like godt eksempel på at basillen kan bite kraftig. Han kjører på elendig riksvei til Sandnessjøen for å trene.

– Jeg har ikke vært i bowlinghallen i Mosjøen på halvannet år, sier Strand. Han jakter stadig på den helt geniale serien.

– Jeg har ikke hatt 300. Rekorden er 279, sier Strand.

– Er det nødvendig å polere kula så grundig?

– Ja. Banen er innsatt med olje som trekker inn i kula. Det blir for glatt hvis den svetter olje, sier Geir Ove Strand, sikkert lykkelig for at kvinnene inntar bowlingsporten. Fra Bodø kom et helt sekskløver.

– Vi er venner, men har intern konkurranse. Min beste er 257, gliser Tone Sæterhaug. Dattera Karoline Sæterhaug Helgesen deler mammas interesse. Hun har også gjort en god pers.

– 175, sier Karoline.